Checklist voor CAO / salaris rapport


Introductie

Als u gebruik maakt van een CAO / salaris rapport dan gebruikt u deze bij de afsluiting van de loonperiode en om een salarisrun op te baseren. Omdat er meerdere stappen zijn bij het genereren en verwerken van dit rapport vindt u hieronder een handige checklist.


Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:



1. Periode afsluiten

Als u gaat starten met de verloning, sluit dan de loonperiode af zodat er geen mutaties meer plaats kunnen vinden. Gebruik hiervoor de afsluitdatum en beheer afsluitdatum. Door ook gebruik te maken van de beheer afsluitdatum (deze stelt u dan in op een datum vóór de loonperiode) heeft u zelf als super user of planner wel nog de mogelijkheid om mutaties en wijzigingen te maken in de loonperiode maar andere gebruikerstypen niet.


2. Mutaties invoeren

Controleer voordat u het salaris rapport gaat genereren of alle diensten en mutaties in de loonperiode zijn ingevoerd. Dit voorkomt onnodige correcties achteraf.


3. Rapport genereren

Ga naar de pagina rapporten, selecteer het CAO of salaris rapport en klik onderin op wijzigen. Er verschijnt nu een popup, in deze popup vult u de opties in waarop het rapport wordt gebaseerd zoals de start- en einddatum van de loonperiode. In deze popup vindt u ook drie groepering opties, deze zullen we kort toelichten:
- Onderdelen groeperen: Als uw personeel op meerdere onderdelen zoals locaties, afdelingen, werkplekken etc. werkt kunt u met deze optie de uren op deze verschillende onderdelen bij elkaar optellen.
- Personen groeperen: Hiermee kunt u de uren van alle personen bij elkaar optellen. Handig als u bijvoorbeeld het totaal aantal uur van een bepaalde locatie wilt weten.
- Datum groeperen: Hiermee telt u de uren van alle dagen bij elkaar op. Zonder datum groeperen ziet u elke datum van de loonperiode apart, met datum groeperen ziet u een totaal aantal uur voor de loonperiode.


4. Controleren

Als u het rapport heeft gegenereerd dan kunt u een controle gaan uitvoeren. Dit kunt u direct in KindPlanner Personeel doen, maar het is ook mogelijk om het rapport eerst naar een spreadsheet formaat te exporteren met de knop 'Exporteren'. Volgens kunt u dit bestand openen en dan uw controle uitvoeren.


5. Loongegevens exporteren

Als u gebruik maakt van een koppeling met een loonadministratie zoals Nmbrs, Afas of Loket.nl dan kunt u met de knop 'Loongegevens exporteren' of 'CSV exporteren' (afhankelijk van de koppeling) de uren doorsturen of exporteren naar uw loonadministratie.


6. Standen boeken

Als u gebruik maakt van opbouw van bijvoorbeeld vakantie uren dan kunt u met de knop 'Standen boeken' de opgebouwde uren bijschrijven bij de standen van uw personeel.


7. Meerdere CAO's

Als u gebruik maakt van meerdere CAO's, voer dan stappen 3 t/m 6 opnieuw uit voor de andere CAO's. De keuze van de CAO maakt u in de popup van stap 3.


8. Loonstroken importeren

Als u gebruik maakt van een koppeling met een loonadministratie dan gebruikt u deze om de loonstroken te genereren. Wanneer de loonstroken gereed zijn en de koppeling het importeren van loonstroken ondersteunt, dan kunt u op de pagina Personen met de knop 'Loonstroken importeren' de loonstroken toevoegen bij uw personeel.



Tip

Het is mogelijk om reeds gegenereerde CAO / salaris rapporten opnieuw te laden door op de pagina rapporten het rapport te selecteren en dan via het tabblad 'Historie' het gewenste rapport te laden.