Hoe werkt mijnrooster?

Hoe werkt Mijnrooster

Mijnrooster is het eerste en meest ervaren online personeelsplanningsysteem van Nederland ontwikkeld door planners voor planners. Dankzij onze ervaring, verzorgt mijnrooster sinds 2004 de meest complete personeelsplanning oplossing voor bedrijven en instanties van elke grootte. Dit betekent dat mijnrooster voor iedere gebruiker 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is op iedere plek met een internetverbinding en zonder omkijken naar updates of back-ups, het is allemaal geregeld. Door koppelingen met andere systemen, met name loonsystemen, kunnen gegevens makkelijk uitgewisseld worden, wat tijd bespaart en zorgt voor betrouwbare gegevens in alle systemen.

Via een maand of jaar abonnement kunt u tegen lage kosten gebruik maken van deze professionele planoplossing, inlcusief volledige online- en telefonische support. Ook worden workshops op locatie gegeven tegen zeer betaalbare tarieven. Uiteraard kunt u Mijnrooster gratis uitproberen om samen met ons de perfect oplossing voor uw personeelsplanning in te regelen.

In dit artikel geven we in grote lijnen aan hoe Mijnrooster werkt en welke gegevens we opslaan. Ook geven we de minimale vereisten voor de internet verbinding en hardware waarop gewerkt. Gedetailleerde functionele uitleg kunt u in dit kenniscentrum via de linker navigatie vinden in specifieke artikelen. Of gebruik de zoekbalk hieronder en vind de oplossing die u zoekt.

Veel planplezier met Mijnrooster!

Online personeelsplanning

Mijnrooster is een online webapplicatie, welke via moderne webbrowsers (IE, Chrome, etc...) op elk operating systeem (Windows, Mac, Chromebook, etc...) te gebruiken is. Via een specifiek webadres (URL) kunt u inloggen in uw eigen omgeving. Het webadres bestaat uit een naam + .mijnrooster.nl. Uiteraard is mijnrooster veilig, dus loopt alles over beveiligde verbindingen(https). De naam van uw versie bepaald u zelf (indien nog beschikbaar) bij aanvraag van een proef abonnement. Deze is alleen via support achteraf nog te wijzigen. Stel uw organisatie heet "mijnbedrijf" en deze naam is nog beschikbaar, dan kunt u na activatie inloggen op: https://mijnbedrijf.mijnrooster.nl

Minimale vereisten werkplek

Behalve een stabiele internetverbinding van tenminste 10 Mbps, moet de computer waar op gewerkt wordt wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Vanuit internet veiligheid is het verstandig altijd alle updates uit te voeren op uw computer en zoveel mogelijk de laatste versie te installeren van de door u gebruikte webbrowser die beschikbaar is. De meeste moderne browsers, zoals Chrome, Safari en Edge, hebben automatische updates.

Speciale aandacht vergt Internet Explorer binnen (grote) bedrijven als verplichte browser, die meestal gekoppeld is aan de standaard Windows versie die op enig moment binnen het bedrijf wordt ondersteund. Vanwege snelheid en veiligheidsoverwegingen is het zeer onverstandig nog met Windows XP en IE7 of IE8  te werken. Hoewel Mijnrooster voor het grootste deel nog zal werken op deze versies, wordt support voor deze browsers niet meer verleend en issues niet meer opgelost. Vanaf Windows 7 en IE9  wordt nog volledige support verleend, hoewel hogere versies zoals IE10 en Edge snellere en veiligere browsers zijn en de voorkeur verdienen. Vraag uw IT support voor deze moderne oplossingen, zodat u ook maximaal van de goede prestaties van Mijnrooster kunt profiteren.

Tenslotte heeft de computer wel enige rekenkracht nodig en intern geheugen omdat moderne webapplicaties veel functionaliteit in de browser zelf gebruiken nadat de gegevens al geladen zijn. We adviseren tenminste 2 GB (bij voorkeur 4GB) geheugen en een processor vanaf 1.5 Ghz. (bijvoorbeeld Intel I3). Gemiddeld zal elke computer jonger dan 4 jaar vrijwel altijd voldoen.

Indeling mijnrooster

Mijnrooster heeft een simpele, overzichtelijke indeling. Hieronder vindt u een schematisch overzicht hoe mijnrooster is ingedeeld en welke functies daaraan gekoppeld zijn. De pijlen geven de invloed weer die de verschillende onderdelen op elkaar hebben, bijvoorbeeld (onderdeel) selecties of detail informatie.Na inloggen opent het hoofdscherm. In dit scherm worden alle lijsten en planningen getoond en vinden alle bewerkingen plaats. De indeling is altijd hetzelfde, zodat de verschillende functies, menu’s en informatie snel te vinden zijn. Hieronder wordt een schema getoond hoe het hoofdscherm functioneert.

Datamodel mijnrooster

De gegevens in mijnrooster worden in verschillende data entiteiten opgeslagen, op basis waarvan de planning wordt gegenereerd, uren worden berekend en rapporten kunnen worden opgevraagd. Het genereren van de planning en berekenen van uren (standen) noemen we in mijnrooster "synchroniseren".  Dat proces haalt per dag de gegevens op van de bedrijfsonderdelen, personen, basisroosters en mutaties en schrijft vervolgens de planning in de agenda en uren in de standen.

Hieronder het overzicht van de belangrijkste gegevens entiteiten en hoe deze zich aan elkaar verhouden: 

  • Onderdeel:
    Gegevens over bedrijfsonderdelen, zoals naam, adres, identificatie, pauze, loonkoppeling, kwalificaties, etc.... Alle overige gegevens binnen Mijnrooster zijn per definitie ook gekoppeld aan een bedrijfsonderdeel. Mijnrooster is volledige flexibel in te regelen, dus je kunt zo veel bedrijfsonderdelen maken als je wil en deze ook onder elkaar koppelen zoals in een organigram, met zoveel organisatielagen als nodig is voor planning en rapportage.

  • Personen:
    Volledige HRM administratie van personen die in mijnrooster gepland moeten worden of een inlogcode krijgen. Dit hoeven dus niet perse alleen eigen medewerkers te zijn. Persoonsgevens die we op slaan zijn oa.. NAW, Arbeidsverhouding, Onderdeel, Roosters, Kenmerken (bijv externe loonnummers), Bestanden, etc...

  • Roosters:
    Basis dienstpatronen, die de agenda's van gekoppelde personen voor lange periode vullen met standaard diensten. Het bekendste basis rooster is "negen tot vijf" voor personen die van maandag tot vrijdag werken. Uiteraard zijn veel complexere meerweekse patronen mogelijk voor individuele personen maar ook voor ploegendienst.

  • Mutaties:
    Incidentele wijzigingen op de basisplanning, zoals bijvoorbeeld een ziekdag of vakantie of een aanpassing van een basisdienst in tijd of onderdeel. 

  • Geplande diensten:
    De gesynchroniseerde planning in de agenda op basis van Personen, roosters en mutaties op de relevante bedrijfsonderdelen. Na een wijziging in bovenliggende gegevens (onderdeel, persoon, rooster en/of mutaties) zal telkens de planning opnieuw bijgesteld worden, zowel in verleden als toekomst, indien dit nodig is. De planning in de agenda is dus up-to-date en laat dus altijd de laatste stand van zaken zien.

  • Uren standen"
    De berekende uren op basis van de agenda planning op de relevante bedrijfsonderdelen. Deze uren worden op standen geboekt, die voor een groot deel zelf te definiëren zijn. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in werkuren, andere activiteiten, afwezigheid en rekening courant. De laatste is de categorie die zowel werkuren als afwezigheid kan aangeven, bijvoorbeeld compensatie uren.

Related articles appear here based on the labels you select. Click to edit the macro and add or change labels.