Overzicht afwezigheid


Introductie

Het overzicht "Afwezigheid" biedt een visueel inzicht in de afwezigheid gedurende een specifieke periode. Door zelf te bepalen welke typen afwezigheid worden weergegeven, creëert u een overzichtelijk beeld. Zo ziet u in één oogopslag hoeveel personen er bijvoorbeeld met verlof zijn op een bepaald moment.


Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:


Overzicht genereren

Op de pagina "Overzicht afwezigheid" kunt u via de knop "Selectie filter" de gewenste periode instellen. Het overzicht wordt weergegeven met gekleurde balken:

  • Blauwe balken: Ingeplande afwezigheid.
  • Grijze balken: Aangevraagde afwezigheid. Deze kunt u direct goed- of afkeuren door op de balk te klikken en in het detailscherm de gewenste actie te selecteren.
  • Rode balken: Afgekeurde afwezigheid.

Onder de knoppenbalk ziet u een tijdlijn met weeknummers, met daaronder het aantal afwezige personen per week/dag.

PLNR Afwezigheidsoverzicht.png


Let op

In de knoppenbalk van deze pagina kunt u schakelen tussen "Bekijk mijn te managen personen" en "Bekijk standaard personen selectie". De eerste optie toont alleen de personen waarvan u de manager bent.


Bepalen welke standen getoond worden

Indien u met verschillende afwezigheidsstanden werkt, kunt u de zichtbaarheid van bepaalde standen in het overzicht aanpassen. Wilt u bijvoorbeeld zwangerschapsverlof of verlof i.v.m. einde dienstverband wel of niet tonen? Ga dan naar "Beheer" > "Stand typen", bewerk de gewenste stand en vink de optie "Overzicht afwezigheid" aan of uit.