Structuur


Introductie

De structuur is de hiërarchische indeling van uw organisatie waarop u personen kunt inplannen. Denk hierbij aan locaties, afdelingen, werkplekken of ruimtes. Elk aangemaakt structuuronderdeel kan worden gebruikt voor het plannen van diensten, waarbij de bijbehorende uren worden geregistreerd. Dit stelt u later in staat om bijvoorbeeld een rapport voor een specifiek onderdeel te genereren.


Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:


Structuur onderdeel aanmaken

Om een nieuw structuuronderdeel aan te maken, selecteert u eerst het bestaande onderdeel waaronder het nieuwe onderdeel wordt geplaatst en klikt u vervolgens op "Nieuw". Vul minimaal de verplichte velden in. Hieronder volgt een toelichting op enkele opties:

  • Primair label: Een label is een kernwoord of categorie die u aan een onderdeel kunt toekennen. Meer informatie hierover vindt u in de volgende alinea.
  • CRM: Als u deze optie aanvinkt, wordt het structuuronderdeel ook als nieuwe relatie aangemaakt onder het kopje "CRM". Raadpleeg het hoofdstuk over "Relaties" voor meer informatie.
  • Agenda kleur: U kunt een kleur toewijzen aan een structuuronderdeel, zodat u het onderdeel en de daarop geplande diensten gemakkelijk kunt herkennen in de planning.


Labels

Een label is een kernwoord of categorie waarmee u een onderdeel kunt classificeren. Dit helpt bij het verder indelen van uw structuur en biedt filtermogelijkheden in de planning. Er zijn twee soorten labels: normale labels en primaire labels. Normale labels voegt u toe door achter een onderdeel te klikken en een woord in te vullen, zoals "Productiegroep", "Noord-Nederland" of "Tweede etage". U kunt labels ook toevoegen via het tabblad "Labels" nadat u een onderdeel heeft geselecteerd. Via deze weg kunt u ook een primair label toevoegen. Primaire labels worden duidelijk weergegeven in de structuur als een extra niveau, bijvoorbeeld "Locatie", "Afdeling" of "Groep".


Volgorde aanpassen

De volgorde van uw structuuronderdelen bepaalt ook de volgorde in uw planning. Om deze aan te passen, klikt u eenvoudig op een structuuronderdeel en sleept u het naar de gewenste positie. Bevestig de nieuwe volgorde door op de knop "Leg volgorde vast" bovenaan het scherm te klikken.