Verlof restanten van het vorige jaar boekenIntroductie

Als uw personeel een restant aan verlof uren (zoals vakantie en compensatie) heeft van vorig jaar dan kunt u deze handmatig overzetten via een standcorrectie in het nieuwe jaar. Als u echter veel personeel in dienst heeft kan dit een flinke klus zijn. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan om de restanten voor u te importeren, wij brengen hier geen extra kosten voor in rekening. Lees hieronder hoe u dit kunt doen.


Dit artikel behandeld de volgende onderwerpen:


Verlofoverzicht genereren


Genereer het rapport "Verlofoverzicht" op de pagina Rapporten. Selecteer de periode van het afgelopen jaar (bijvoorbeeld 1 januari 2023 tot 31 december 2023) en kies "Persoon ID" als Identificatie type. U kunt het verlofoverzicht filteren op specifieke afwezigheidsstanden door deze in de lijst aan te klikken. Klik vervolgens op "Opslaan" om het rapport te genereren en onderaan de pagina te bekijken.Let op

 Mocht u het rapport Verlofoverzicht niet zien of mist u hierin de standen die u wilt zien? Neem dan contact op met onze support!


Verlofoverzicht exporteren en controleren

Na het laden van het rapport kunt u de uren controleren. Het rapport toont per stand de opgebouwde uren, opgenomen uren en het saldo. Dit saldo wordt op 1 januari van het nieuwe jaar op dezelfde stand geboekt.


Restanten boeken


Indien het rapport akkoord is, kunt u de standen boeken door op de knop "Standen boeken" te klikken. Controleer vervolgens bij enkele personen (via "Personen" > selecteer persoon > tabblad "Standen") of de standen correct zijn bijgeboekt.